divendres, 27 de desembre del 2013

un poc més enllà

Estimat Miquel Rayó,
L'altre dia llegint el llibre em va venir una pregunta al cap... tinc curiositat per saber que faries o com et sentiries si, un dia per l'altre, a les notícies o als diaris anunciessin la notícia de que a les muntanyes de l'Altai han trobat senyals de vida d'altres humans que no siguem nosaltres. Com si part de la historia es fes realitat de cop. Quina seria la primera cosa que pensaries? Creus que aniries algun cop fins les muntanyes de l'Altai per poder-te informar un poc més sobre aquests fets? Et sentiries com una mena de "persona important"?
Està bé imaginar-ho.

4 comentaris:

  1. Benvolguda Núria: no necessitaria que es trobassin humans nous per jo voler visitar aquelles muntanyes i aquell gran país. M'encantaria anar demà mateix a l'Altai! De fet, s'acaben de trobar, fa dos o tres anys, després de la publicació de la novel.la, restes paleontològics d'una espècie d'homínids desconeguts, parents sembla ser dels neanderthals i dels Homo heidelbergensis, per la regió de l'Altai. Els nomenen els "homes denisovians", perquè les restes s'han trobat a una cova d'un lloc que es diu Denisova, si no vaig errat. Naturalment estan extingits des de fa mil.lenis i mil.lenis. També sabràs que a un arxipèlag de Malaisia s'han trobat restes d'una espècie d'homínids de baixa estatura, nomenats pels científics Homo floresiensis, que diuen poden ser descendetns directes dels Homo erectus, un antecessor dels Homo sapiens... Com veus es troben fòssils, però no homes "antics" vivents. Això és molt difícil, i més actualment quan gairebé tot el món ja està explorat. Però, l'existència de sers humans d'espècies ja extingides és un tema que agrada molt als novel.listes, que n'han escrit molt. Ara mateix, jo estic llegint una novel.la titulada "Yeti" que va de la supervivència d'homes arcaics en les selves de la gran i misteriosa illa de Sumatra... I a mi m'agradaria escriure una segona part de L'enigma Altai... Quan vengui a veure-vos a l'institut us parlaré de molts de llibres i d'autors que han tractat d'aquest tema. I ja he dit en qualcuna d'aquestes mateixes respostes a les vostres questions que el personatge de Silvano está inspirat en un científic real, de nom Jordi Magraner, que cercava homínids vius per les muntanyes del Pakistan. Ja veus!

    ResponElimina
  2. Ja ho diuen que les muntanyes estan plenes de sorpreses perquè, llegint aquest comentari anterior, m'he sorprès molt ja que no havia sentit parlar mai de l'existència dels "homes denisovians" ni dels Homo floresiensis.

    ResponElimina
  3. Són homínids fòssils que han estat descoberts recentment. He de confessar que en català no sé si es diuen "denisovians", "denisovans" o "denisovanesos"... Cerca per Google l'illa de "Flores" i la cova de "Denisova" i en sabràs més coses. Els homes de Flores plantegen enigmes interessantíssims. Si la seva existència és real (hi ha qui diu que només són humans moderns nans o malalts de qualque degeneració òssia) llavors resulta que visqueren fins fa només uns 10.000 anys. En les dimensions geològiques, és com si diguéssim ahir. Pensa, tabé, que els mamuts -avui extingits- varen viure fins fa aproximadament uns 3.000 anys. Hi ha gent fantasiosa que diu que encara se'n poden veure. Les piràmides ja estaven construïdes, i encara hi havia mamuts per Sibèria. En canvi els denisovanesos (o com es diguin) són més antics, molt més. I els neandertals se suposa que varen viure a Europa i centre d'Àsia fins fa uns 30.000 anys.

    ResponElimina
  4. Ho he llegit i és interessantíssim, perquè descobreixes coses que mai havies sentit a dir. He llegit que a l'illa de Flores hi varen existir també, dues espècies anomenades: Papagomys armandvillei i Papagomys theodorverhoeveni. I lo dels homes Denisovians és molt sorprenent perquè per el que he llegit, ho varen descubrir a partir de la falange d'una nina que trobaren a una caverna.

    ResponElimina