dissabte, 4 de gener del 2014

Adamo i Askar

Com és que Adamo sap que el pare d'Askar era un Xaman i havia ensenyat el cant que van entonar quan varen notar la presència dels alma ?

2 comentaris:

  1. N'Adamo ho sap tot, gairebé. Recorda que ell és un agent del secretariat de Montecorvino, i que Askar (i abans el seu pare) enviaven informació al secretariat (sense saber-ho, és cert) si s'edevenia qualque incident prop del Belukha i de La Vall de les Veus. Sobre el cant ja no ho tenc tan clar: potser Fra Joan, el frare que va prometre als Alma que l'església els protegiria sempre, va aprendre el cant dels Alma i el va traspassar als primers vigilants de la zona que segurament devien ser avantpassats de la família d'Askar o qui sap de qui... Al cap i a la fi, recorda que Askar també sap que hi ha un amulat que els permetrà entrar en el territori dels Alma, penjat en un arbre enmig d'una glacera, i això, sgur, li ho havia contat el seu pare. Sobre els xamans se'n podria parlar molt. Malauradament, els soviètics (comunistes a Rússia) els eliminaren quasi a tots, prohibint les seves pràctiques rituals i religioses. El xamanisme és, tanmateix, una religió molt antiga. Els indis de l'Oest amèrica, per exemple, i els de Sudamèrica creuen en els xamans, homes o dones amb poders màgics, endevinaries i remeiers.

    ResponElimina
  2. Hola Miquel,
    Ha estat una sorpresa molt agradable descobrir el teu llibre. Primer perquè la istòria és interessant, però a més la teva documentació dels llocs és molt bona: la reserva natural de l'Altai, la proximitat a Mongòlia, Xina i Kazhakhstan, el poblet de Tiungur, el llac Akkem i la muntanya Belukha... M'està portant molts records bons de quan vaig ser-hi l'any 1997 en un viatge fantàstic que em va marcar una mica... Felicitats i gràcies per aquesta història. Tot just l'he començada i pinta molt bé. Per cert, hi surt qualque vegada algun esment als arbres-xaman?

    ResponElimina