dilluns, 20 de gener del 2014

Enigma resolt!

Per començar vull dir que he acabat de llegir el llibre i he resolt l'enigma. Possiblement aquesta entrada sigui un de les darreres que faci ja que no crec que pugui comentar més sobre el llibre. Però esper poder opinar.

Bé. he de començar fent un petit resum del llibre (així ja em prepar).

Tot comença (l'acció) quan troben un Salyjin (crec que ho escrit bé) mort, Tronov sap alguna cosa però sospita d'Arseniev. Tronov diu mentides a la directora de la reserva (Olga).
Sean té una empresa de turisme a les muntanyes Altai (on passa l'acció).Un turista italià vol contractar el seus servei, Sean, accepta.
Finalment, tenim a Askar que és un caçador que té unes ulleres Ray Ban (falses, si no has llegit el llibre, no ho entens).
A la primavera tots fan una expedició per les muntanyes Altai per cercar una resposa a la mort de Salyjin, en aquesta expedició Adamo revela un secret on explica que són els Almes, on viuen, que fa ell a les muntanyes Altai.
També hi ha problemes amb Arseniev i la seva tropa, ja que ells intenten destorbar a Tronov i el seu grup.

Finalment arriben a la vall de les Veus (on viuen els Almes) i comença l'acció (ja que tot el que ha passat anteriormet és com una petita introducció). Tronov i el seu grup es acceptat,en canvi Arseniev perd un dels seus homes (Garabedian). Tronov intenta eliminar a Arseneiv amb un pla que no funciona molt bé però tot acaba bé ja que Vasili va estar amb els ulls oberts així com ho havia dit Tronov.

Sé que aquest resum no és complet. Ara ve la meva opinió...

Quan vaig començar a llegir el llibre no em va cridar molt l'atenció ja que quasi tot era una introducció. Així com anava llegint, m'agradava més el llibre. Tot era un enigma...
Així com ha acabat el llibre era d'esperar però no ho comprenc. Estic d'acord amb el que deia Adamo, de que no es pot conèixer l'existència dels Almes però també crec que Silvano tenia raó (Olga també ho pensava) ja que si podien salvar l'espècie (ja sé que tenen dret a viure tranquilament)...
Resumint, llegint el llibre m'ho he passat molt bé, quan ho llegia m'ho imaginava així com ho descrivia el llibre.

1 comentari:

  1. Benvolgut Jaume, has fet un molt bon resum, que t'agraesc cordialment. I sobretot, planteges molt bé el dilema, que no té una solució clara per a tothom que llegeix la novel.la, que es presenta al final: què hem de fer amb un grup cultural humà que viu al marge de l'actual civilització? Els incorporam? Els deixam sols, perquè continuin la seva vida sols fins a l'extinció, o l'evolució cap a qui pot saber quins camins? Què hauríem de fer si, per una remotíssima i impossible casualitat, trobàssim un grup de neandertals perdut a quelaue serra inaccessible? Cal aprofitar la informació genètica d'aquests grups per si de cas són favorables al descobriment de qualque teràpia positiva per a tota la humanitat? Silvano és un radical: vol aprofitar des de la ciència el descobriment del refugi dels alma. Actúa amb una certa ètica (discutible, però certa: de fet, s'enfada i se sent traït per Arseniev). Però, Adamo, que per a mi és un dels personatges clau del llibre, també ho és. Gràcies per tot, Jaume. I bona nit!

    ResponElimina